25.8 C
София
вторник, април 16, 2024
spot_img

Гъбите помагат за отслабването

Гъбите, освен вкусна и питателна храна, се оказват и продукт, който подпомага отслабването. Същевременно, те укрепват сърцето и подпомагат дейността му, съобщават лекари – нутрациолози пред изданието „Влад Тайм”.

Този питателен продукт от природата подсилва имунитета и така осигурява добри защитни сили на организма срещу различни вирусни заболявания и инфекции.

В гъбите се съдържа лецитин, който възпрепятства натрупването на лош холестерол. Препоръчват ги както на страдащите от сърдечно-съдови заболявания и на хората с наднормено тегло, така и на хипертониците и диабетиците. Проучвания показват, че лечението на туберкулоза, язви на стомаха и дванадесетопръстника и някои алергии преминава по-успешно и по-бързо, ако по време не лачението те са включени в менюто на пациента.

Манатарката, например е най-силна забързването на метаболизма и обмяната на вещества. Пачият крак пък е отличен съюзник при справяне с дихателни проблеми.

Независимо от широкоспектърното им приложение при различни заболявания, гъби не бива да се дават гъби на деца до 12-годишна възраст, тъй като до тогава в организма на малчуганите не се синтезират достатъчно ферменти за обработка и усвояване на някои храни.

 

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles