10.2 C
София
петък, март 29, 2024
spot_img

Дават талони за кастрация на бездомни котки във В.Търново

60 талона за кастрация на бездомни котки предоставя във Велико Търново фондация „Приятели на животните“, съобщиха от там.

Председателката на неправителствената организация Радостига Герганова поясни, че средствата за операциите са събрани от продажбата на стоки на благотворителен базар по Коледа в подкрепа на животните.

Общо събраната сума е в размер на 6 692 лв., което е с близо 1 000 лв. повече спрямо 2017-та. За 4 000 лв. ще бъдат кастрирани бездомни женски котки. Талоните ще се предоставят при заявка на хора, грижещи се за такива в своя квартал. За да ги получат, те трябва да се свържат с „Приятели на животните“ чрез страницата им в социалните мрежи, да запазят час в клиника и да заведат животното. Други 2 000 лв. от събраните средства ще бъдат предоставени на приюта за бездомни животни в село Шемшево. С тях ще бъдат купени ваксини, обезпаразитяващи препарати и лекарства. 570 лева ще бъдат приведени на приюта за бездомни животни в Разград, от там предоставиха магнити и календари за благотворителния базар.

На 135 бездомни животни са помогнали доброволците от фондация „Приятели на животните – Велико Търново“ през 2018 година. Става въпрос за предимно изхвърлени от стопаните домашни любимци, както и от блъснати от автомобили котки и кучета.

Следвай ме – Общество

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles