22.8 C
София
петък, март 29, 2024
spot_img

Да пием без да се напием? Възможно е, вижте как.

Зимната „сесия” не свършва с трапезата на Коледа и Нова година. Месец януари е изпълнен с именни дни, все има някой който трябва да уважим. Да си на маса и да се удържиш от чаша вино, ракия, водка или друг алкохол, е почти невъзможно. В такива моменти могат да се практикуват проверени методи, чрез които се избягва напиването.

Преди да отидете на място, където ще се сервира алкохол, хапнете нещо солидно – готвено месо или дори само сандвич. Половин час преди да седнете на маса, можете да изпиете 50 г спиртна напитка. Тя ще провокира образуването в организма ви на вещества,  подпомагащи разграждането на алохола. Така ще сте по-устойчиви към по-нататъшното пиене.

Има и друг начин – да се изпие ативен въглен или друг абсорбент. Той ще погълне част от спирта. Някои преди запой взимат таблетка за подсилване на работата на стомаха. По този начин алкохолът ще бъде усвоен нормално.

Добро средство е и витамин С или да изцедите лимон или портокал в чашата. Не смесвайте напитките. Освен това, не пийте по-слаби след силните, например бира след водка. Движете се повече. Ако не искате да се напиете, периодично се разхождайте в стаята, ако домът има градина или балкон, излизайте на свеж въздух. Той бързо ще проветри главата ви.

 

Следвай ме – Стил

 

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles