12.3 C
София
петък, март 29, 2024
spot_img

Два ефикасни начина за нежни пети

От постоянното триене и натоварване кожата на петите бързо губи своята гладкост, особено в сезона на сандалите. Загрубели, те съвсем не за естетична гледка. Този козметичен проблем може да пререстне в медицински, ако по тях се появят пукнатини.

Тайната на гладките и нежни пети е в редовната грижа.

Основно правило е: не търкайте с пемза или абразивна пила размекнатите и още влажни пети. Можете да повредите здравата кожа и да усилите сухостта им. Ако петите ви с силно загрубели, изчистете ги при педикюрист.  След това не оставяйте грижите за тях. Сайтът „Следвай ме” ви предлага два начина за меки пети в домашни условия. За тях са необходими не повече от 10 минути

Веднъж седмино ги глезете с топли вани.

Първи начин:

Особено добре им действа, ако сложите в насапунената вода морска сол. За целта се разтваря половин кафена чаша в леген топла вода. След ваната подсилете ефекта със скраб от мляно кафе и растително масло, смесени до гъста каша. Кожата ще стане гладка и увлажнена.

Всеки ден правете масаж, като втривате увлажняващ крем или масло за пети. За да бъдат те гладки и нежни, носете удобни обувки, а в топлото време, при възможност, ходете боси върху релефни повърхности.

Втори  начин:

Чистите и сухи пети (не напарени) намажете с какъвто и да е омекотяващ крем, може и детски. Почакайте, докато той попие напълно.  След това леко намокрете пилата за пети. Минете петите с меки и бързи движения. Само след минута ще видите как мъртвата суха кожа пада. Продължете да ги чистите, като намокряте пилата, докато тя изсъхне. Когато изпилите всички мъртви части, измийте краката и намажете обилно изчистените места с крем. Обуйте памучни чорапи и спете с тях. На сутринта ще установите, че петите ви са меки, подмладени.

 

Следвай ме – Стил

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles