7.1 C
София
вторник, март 19, 2024
spot_img

Денонощи спешни центрове по празниците в Бургас

Университетската многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) – Бургас осигурява денонощен спешен прием по празниците. Лекарите в отделенията работят на непрекъснат 24-часов график, с изключение на две отделения, в които няма спешност – по ревматология и физиотерапия. Те ще приемат пациенти от първия работен ден на следващата година – 2 януари.

Спешното отделение на УМБАЛ Бургас ще приема всички спешни случаи, които потърсят помощ в болницата. Преценката дали случаят е спешен или не, се извършва от медиците в Спешно отделение. Според медицинските критерии спешно е всяко състояние, което пряко застрашава живота на пациента.

Денонощно в празничните дни ще работи и кабинетът в медицинския център „Св. Николай Чудотворец“, който има сключен договор с общопрактикуващи лекари от Бургас и региона. Можете да намерите списъка им в сайта на центъра: http://www.mbalburgas.com/bg/index/static/59/

Ако вашият личен лекар има сключен договор с Медицински център „Св. Николай Чудотворец“ и сте здравноосигурен, имате право на преглед в кабинета срещу потребителска такса. Безплатно се преглеждат децата и освободените от потребителска такса по закон.

Медицинският център осигурява и възможност за денонощен платен лекарски преглед за пациенти, с чиито общопрактикуващи лекари няма сключен договор.

За втора година Отделението за долекуване и продължително лечение на УМБАЛ Бургас няма да излиза в почивка за Коледа и Нова година. Отделението дава възможност на пациенти, чиято клинична пътека вече е приключила, да продължат престоя си в болницата, с включена рехабилитация. Обикновено това се налага при изписани от отделенията по ортопедия, хирургия, неврология.  С условията за прием в отделението можете да се запознаете тук: http://www.mbalburgas.com/bg/index/static/65/

 

Следвай ме – Здраве

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles