10.3 C
София
сряда, април 24, 2024
spot_img

Ден на отворените врати в пловдивска болница

Посещенията в Отделението на акушерство и гинекология е планирано за 9 май, предвидени са презентации и консултации за бъдещите родители

Екипът на отделението по акушерство и гинекология в Университетската болница-Пловдив организира Ден на отворените врати, съобщиха от лечебното заведение.

Той е планиран за 9 май от 13.00 часа. За бъдещите родители е подготвена презентация, разглеждане на предродилната и на родилната зала за водене на нормални раждания, на операционните зали за Цезарово сечение, стаите за послеродов престой и за изписване. По време на посещението си те ще мога да задават въпроси на лекари-специалисти. Освен основната информация за работата в отделението, бъдещите родители ще бъдат запознати със задължителната документация и консултациите, които се провеждат с кардиолог и анестезиолог преди раждането.

Преди пандемията по традиция Ден на отворените врати се провеждаше всеки месец в АГ отделението на болницата. След отпадане на извънредната епидемична обстановка инициативата бе възстановена. „Лекарите вярват, че и за в бъдеще ще имат възможността да посрещат своите пациенти и да отговарят на въпросите им”, заяви д-р Жаклин Апиосян, която ще разговаря с бъдещите родители.

През 2021 г. в отделението са проплакали 743 бебета, от които 4 двойки близнаци.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles