10.2 C
София
петък, март 29, 2024
spot_img

Дерматолози от ВМА преглеждат безплатно за псориазис

Във връзка със Световния ден за борба с псориазиса медицински специалисти от Военномедицинска академия (ВМА) организират безплатни профилактични прегледи, съобщиха от лечебното заведение.

Консултациите ще се проведат от 29 октомври 2019 година, от 09.00 до 12.00 часа, в кабинет 218, намиращ се на етаж втория в поликлиниката на ВМА. За целта е необходимо предварително записване на телефони 02/ 92 25 002 и 02/ 92 26 181, между 08.00 и 14.00 часа.

Не се изисква направление от личния лекар.

В рамките на кампанията пациентите ще имат възможност да се запознаят с всички съвременни методи за лечение на заболяването, прилагани в клиниката, която е национален център за борба с псориазиса.

Причините за появата на заболяването са различни, като основополагащ е начинът на живот. Най-често псориазисът се развива вследствие на емоционален стрес, но понякога и след употребата на някои медикаменти.

Дерматолозите подчертават, че заболяването протича индивидуално, обикновено има епизоди на обостряне. Трябва да се знае, че освен кожата, псориазисът може да засегне ставите и вътрешните органи. Затова и препоръката им е да не се прибягва да самолечение, а да се потърси специализирана медицинска помощ.

Следвай ме – Здраве

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles