12.8 C
София
петък, април 19, 2024
spot_img

Динената кора избелва луничките

Цитрулинът в нея повишава либидото

Динята е един от супер плодовете на лятото. Тя е изключително полезна за всички органи и системи в човешкото тяло. Малцина обаче знаят, че нейната кора притежава много свойства, които я правят идеално козметично средство от природата. Наложена направо върху лицето или обтриването му с нея не само го охлаждат и освежават, но избелват луничките, получени от слънцето и подпомагат по-скорошното изчезване на пъпките. Самата диня и бялото й подкорие предпазват от лятна настинка и възпират прекомерното потене. Това я прави добър безароматен дезодорант.

Кората съдържа антиоксиданти, витамини С, А, В6, калий, цинк, ликопен, аминокиселини, флавоноиди и фенолни съединения. Всички те са полезни за растежа на косата и заздравяват ноктите. Точно високите нива на ликопен и антиоксиданти в нея я превръщат в полза №1 за кожата, тъй като намаляват вредните ефекти от свободните радикали и възпират състаряването.

Съединението цитрулин пък, може да повиши либидото, твърдят учени от Центъра „A&M за подобряване на плодовете и зеленчуците“ в Тексас (САЩ).

Проучвания показват, че консумирането на продукти точно с цитрулин води до 30 % по-малко наддаване на тегло. Той намалява мускулната умора.

 

Следвай ме – Стил

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles