11.2 C
София
вторник, април 23, 2024
spot_img

Директор на училище направи щедър жест на жена с увреждане

От: Наташа Войкина, Враца

Директорът на Основно училище „Васил Априлов“ в Хърлец, община Козлодуй  Стефан Стефанов купи и подари пералня на жена с увреждане на едната ръка, придобито от мускулна атрофия.

Тя е майка на 18-годишен ученик и след като разбрала, че за поправката на жизненоважната за семейството вещ трябва да се бръкне с 300 лева, изпаднала в отчаяние.

 Със скромната си инвалидна пенсия и тази на сина си тя въобще не можела да си  позволи ремонта. Жената споделила с приятел за сполетялата я неволя, а той се обърнал с молба към Стефанов, познавайки отзивчивото му сърце.

Педагогът поел ангажимента да помогне и след десетина дни лично доставил купена от него пералня от село Бутан  до Враца.

За благородния жест пред “Следвай ме” разказа щастливата домакиня, която е в невъзможност да пере ръчно с немощната си, оперирана и нефункционираща нормално ръка.

Тя пожела чрез нас да благодари за щедрия жест, направен от съвсем непознат човек.

Стефан Стефанов беше дългогодишен епархийски съветник във Врачанска епархия и секретар на кметството в село Бутан. Той организира преди години като преподавател по БЕЛ  в Средното училище в родния Бутан СИП по Религия, фолклорен кръжок и кът, както и неделно  школо за  деца към местния храм.

Той е помага и в магазина за хранителни стоки на майка си в село Бутан, което е най-голямото козлодуйско село, в който се продават и различни видове цветя. През Рождественските празници тази година  в него имаше томбола с  интересни награди – дву и триметрови шоколади.

Следвай ме – Общество

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles