10.2 C
София
четвъртък, април 25, 2024
spot_img

Днес е празник на община Тунджа

В Международния ден на Земята празнува една от най-големите общини в страната, община Тунджа. Тя е създадена през 1987 година и обединява 44 села в Ямболска област. 

Община „Тунджа” е разположена в югоизточната част на Тракийската низина и заема централно положение в Ямболска област. Обширната й площ я нарежда на първо място в областта и на едно от челните места  в страната по територия. Граничи с общините Ямбол, Сливен, Стралджа,  Нова Загора, Тополовград, Елхово, Болярово.

Тунджанските земи имат многовековна култура и история. Десетки археологически  паметници свидетелстват за развитието на човешките общества  тук през  различни епохи.

Десетки са проявите по повод Деня на община „Тунджа” 22 април, който е и Международен ден на Земята. Празниците по повод Деня на общината се провеждат всяка година през месец април с поредица от културни и спортни прояви във всичките 44 села на общината. В навечерието на празника се връчват годишните награди на „Тунджа” за стопанска инициатива, за постижения в спорта, „За граждански принос”, златен и сребърен герб на общината.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles