8.5 C
София
вторник, март 19, 2024
spot_img

Доброволци подкрепят пенсионери в Бутан

Православни  християни и фондация направиха Коледа и Нова година  възможна за нуждаещи се възрастни хора в Козлодуйското село

От: Наташа Войкина, Враца

“Ако си дал, не си живял напразно.”

Десетилетия наред  непреходната песен на Емил Димитров по текст на Иля Велчев въплащава реални дела на милосърдие от миналото и настоящето, ще пребъдва и няма да угасва огънят на емпатията и “любовта към хората” на големи сърца.

Доброволческата инициатива на студента по теология  Галин Христов  и енорийския свещеник Стефан Цветков от Козлодуйското село Бутан в помощ на нуждаещи се пенсионери, за която сайтът “Следвай ме“ първи писа (виж ТУК) намери съмишленици сред собственици на магазини и дарители, както и на Фондация “Подай ръка и предай нататък “ от Козлодуй.

Галин Христов

Неправителствената организация е оказвала съдействие месеци наред в няколко общини по своята платформа “Осинови български пенсионер”. Благодарение на съвместната  организация много възрастни хора от селото посрещнаха Рождество Христово и Нова година със сърдечна признателност за оказаната помощ, подкрепа и солидарност в трудния  за тях период. Групата, която превърна храм “Свето Възнесение” в селото в малък координационен щаб, осигури хранителни продукти, лекарства, плащане на битови сметки и такива за месечен социален патронаж. Радостта от подадената ръка изпитаха много възрастни хора. Ръководителят на фондацията Даниил Поманов изказа възхитата си към доброволческата група.

За превозването на пакетите с продукти и минерална вода безвъзмездно помогнаха Цветан Костадинов и Иво Либеров.

Отец Стефан

Отец Стефан Цветков беше организирал преди години неделно училище  към храм “Свети апостоли Петър и Павел” за децата от селата в община Мизия, които го посещаваха заедно с учители и родители. Осигурен бе специален автобус със съдействието на тогавашния областен управител д- р Антонио Георгиев и кметът на общината д-р Виолин Крушовенски.

Следвай ме – Вяра

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles