8.9 C
София
събота, април 20, 2024
spot_img

Докараха реактивите за установяване на коронавируса

Едната от двете хоспитализирани жени е с отрицателна проба

Реактивите за установяване на коронавируса вече са докарани в България и са в Центъра за заразни и паразитни болести. Това съобщи неговият директор проф. Тодор Кантарджиев. С тях ще се изследват проби на хора, проявили симптомите и настанени в болница, като те трябва да бъдат изпратени от лекуващия лекар, допълни проф. Кантарджиев.

Специални предпазни облекла, наподобяващи скафандри са доставени за хората в Националната референтна лаборатория по „Грип и ОРЗ“, която се намира в центъра.

Едната от хоспитализираните ни сънароднички, пътувала до Китай не е заразена с коронавируса. Тя е с метапневмовирус, причиняващ пневмония в резултат на грип. Жената е в софийска болница. Другата, която е била в Тайланд, където също има огнище на китайската зараза, е настанена в лечебно заведение в Добрич. Резултатите от лабораторните й изследвания още не са готови (Още вижте ТУК).

До четвъртък случаите на китайски коронавирус в Европа са девет. Италианският министър на здравеопазването Роберто Сперанца предложи свикване на спешна среща на министрите на здравеопазването от Европейския съюз, за да се обсъди разпространението на инфекцията на Стария континент.

Междувременно, китайските власти съобщиха, че още 38 души са починали от коронавируса 2019-nCoV в рамките на едно денонощие. Жертвите на болестта вече са най-малко 170. По данни на Националната комисия по здравеопазване на Китай, регистрираните случаи на заразени хора вече са 7711, а при други 12167 има съмнение, че са инфектирани с вируса.

Следвай ме – Здраве

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles