8.5 C
София
вторник, март 19, 2024
spot_img

„Душата след смъртта” – беседа на архим. Василий Бакоянис

Известният клирик на Гръцката православна църква и проповедник към митрополията на Патра  архимандрит Василий Бакоянис ще изнесе беседа „Душата след смъртта” на 27 септември в София. Събитието ще се състои в ателие-книжарница „Къща за птици” (София, ул. Проф. Асен Златаров 22).

Това е първата среща за тази есен от поредицата беседи и дискусии „Православие и съвремие” и е посветена на въпроса за пътя на душата след смъртта – всевечната тема за отвъдния живот и днес често поражда спорове и сблъсква светогледи.

Отецът Василий Бакоянис е автор на десетки книги, посветени на актуални за днешните християни проблеми. През 2012 г. на българския книжен пазар, благодарение на Синодалното издателство, излезе и една от неговите книги „Отвъд смъртта. Къде са нашите покойници и как да се погрижим за тях”. Тя надниква във вълнуващата мистерия на човешкия опит след смъртта, представя любопитни примери на личен следсмъртен опит, упътва ни каква може да бъде нашата най-добра християнска грижа и подкрепа за душите на ближните, напуснали този свят.

Защо учението за прераждането е далечно на християнското разбиране? Съществуват ли т.нар. митарства според православните богослови? Какво е значението на молитвата за нашите починали близки? Това са само част от въпросите, по които отец Василий Бакоянис ще дискутира с присъстващите.

Модератор ще бъде Пламен Сивов – изпълнителен директор на фондация „Покров Богородичен“, редактор в Православие.БГ

 

 

Следвай ме – Вяра

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles