12.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
spot_img

Еврейска салата – мезе за Нова година и всякакъв случай

Еврейска салата – под това наименование в Русия имат предвид едно изключително вкусно мезе, което  там е много популярно не само на новогодишната трапеза, но и за всякакъв случай. Популярността му е не само заради пикантния и неповторим вкус, но и защото се приготвя много лесно и бързо – твърде голямо преимущество за съременната работеща жена.

Ако все още не сте решили какво предястие да поднесете на новогодишната тапеза, „Следвай ме” Ви предлага рецептата на „Еврейска салата”. Впрочем, гражаните на Израел нямат нищо общо с тази рецепта. Тя е наречена така, защото хапне ли човек веднъж от мезенцето, трудно може да се възпре да се спре преди да е свършило всичко в чинията. Добър апетит!

Продукти: моркови – 1 голям суров или 2 по-малки, яйца – 3- 4 сварени, кашкавал – 150-200 г, смляни орех – 150 – 200 г, сол – на вкус (ако се налага), чесън – 1-2 скилидки скълцани, майонеза – 150 мг, сметана – 150 мг.

Приготвяне: Морковът се измива и се настъргва на ситно ренде. Настъргват се сварените яйца и кашкавалът, също на ситно ренде. Прибавят се смлените орехи и скълцаните или смлени  скилидки чесън. Може да се ползва и сух чесън, като се сложи количество според вкуса. Добавят се майонезата и сметаната. Според вкуса на домакинята количеството им може да се коригира. При необходимост се добавя сол. Разбърква се. Поднася се в купа или дълбока чиния, като се украсява по вкус.

 

 

Следвай ме – Гурме

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles