22.8 C
София
петък, март 29, 2024
spot_img

Елхи на таланта красят центъра на Бургас

От: Мариета Ханджиева, Бургас

Елхите на таланта грейнаха и на площад „Тройката“ в Бургас. Благотворителната, социална и екологична кампания се организира  по идея на Деси Тенекеджиева и Фондация „Стоян Камбарев“. Инициативата стартира в София, а Бургас е първата община след столицата, която се включва в нея.

Лице на кампанията в Бургас е певицата Виктория Георгиева, която бе избрана да представя страна ни на Евровизия през 2021 г.

Мотото на инициативата е „Дари елха, Подкрепи талант, Украси Бургас, Дай живот на нова иглолистна гора“. Кампанията се реализира с партньорството на Община Бургас.

Идеята на „Елхи на таланта“ е всеки, който пожелае да украси своя жива елха, да направи дарение, което ще отиде за конкретно талантливо дете.

За втора година Фондацията разширява обхвата на своята подкрепа извън рамките на Академия „Стоян Камбарев“, в която влизат повече от 90 млади творци – всички те номинирани и носители на Наградата за Полет в изкуството и Награда за Кино 355 .

Благотворителната кампания ще подкрепи даровити деца от десет многодетни семейства в нужда, като ще покрие едногодишните пълни финансови разноски за изкуството, в което детето твори. Семействата ще получат още много подаръци и ваучери за покупки в хранителни вериги, търговски центрове, книжарници и др. Тези талантливи деца ще станат част от голямото семейство на Фондация „Стоян Камбарев“, която ще следи тяхното развитие и ще ги подкрепя и в бъдеще.

Следвай ме – Общество

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles