14.8 C
София
сряда, април 24, 2024
spot_img

Епископ Йеротей се включи в екологична акция

От: Наташа Войкина

На 26 юни Агатополският епископ Йеротей, който е и игумен на Поморийския манастир „Св. вмчк Георги Победоносец“, и свещеници от Сливенска епархия се включиха в екологичната инициатива за почистване на крайбрежната ивица от Ахтопол до устието на река Велека.

За втори път тази година сдружение „Зелена Странджа“ организира акция против замърсяването на труднодостъпния живописен район.

На апела се отзоваха кметът на общината Станислав Димитров, директорът на Природен парк „Странджа“ Румяна Цвяткова, изследователят на Черно море и крайбрежието д-р Атанас Орачев, граждани и туристи.

Кампанията се организира за четвърта поредна година и е част от международния проект MARLENA, в който сдружението е партньор и включва дейности по почистване и опазване на крайбрежните ивици, както и бреговете на реките, които се вливат в Черно море.Особено внимание се отделя на териториите със защитени биологични видове.

На своя фейсбук профил епископ Йеротей сподели: “Екологията започва от нашите души – да изхвърлим страстите и да обработим боклуците в нашите души! На всички, които са избрали да почиват по Черноморието, пожелавам приятни изживявания, и да пазят душите си и природата чисти!

Следвай ме – Вяра

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles