13.8 C
София
вторник, април 16, 2024
spot_img

Жена с детска церебрална парализа стана майка

 

Жена с детска церебрална парализа стана майка на красиво момченце, съобщиха от Многопрофилната болница за активно лечение „Света София”, където се е родило детето.

Бебе Никола е изплака в 15.24 ч. на 16-ти март. То е с тегло 2610 г и ръст 45 см. При първата среща с рожбата си мама Магдалена благодари на екипа и семейството си за подкрепата и щастието да е майка.

Историята на 27 годишната жена е необичайна. Още на годинка семейството узнава, че Магдалена е с детска церебрална парализа. Следват многобройни операции в България и чужбина. Междувременно тя завършва висшето си образование и работи като ИТ специалист. Страстта към компютрите е споделена със съпругът и Кирил. Любовта ги среща преди години в с. Дълбок дол, където двамата участват в социална програма. През лятото на 2015-та година сключат брак и мечтаят за дете. На 16-ти март мечтата се сбъдва в МБАЛ „Света София“.

„Бременността протече нормално, а операцията премина перфектно“, заяви д-р Димитър Георгиев. Екипът участвал в секциото включва още д-р Илияна Мазнейкова, д-р Цветана Джурова, д-р Николай Качев, акушерка Боянка Комитска,  сестра Диана Мончева, сестра Виолета Чупорикова.

Случаят на Магдалена е поредния за специалистите от МБАЛ „Света София“. Преди по-малко от година, с помощта на доц. Валентина Мазнейкова,  жена с детска церебрална парализа от  Симеоновград, стана майка на красиво момиченце.

 

Следвай ме – Здраве

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles