10 C
София
вторник, април 23, 2024
spot_img

Женшен и гуарана – мощен заряд срещу умората

Билки, хомеопатия и хранителни добавки борят пролетната умора успешно. Джинджифилът пречиства организма, повишава енергията, намалява възпалителните процеси и дискомфорта в стомашно-чревния тракт. Преди хранене е достатъчно да изпиете 1 чаша преварена топла вода, смесена с половин чаена лъжичка настърган джинджифил или гуарана. Гуараната вече се намира и на българския пазар, може да се купи и в някои билкови магазини (виж снимката). Корените на женшена са доказан във времето адоптоген. Те увеличават енергията, засилват умствената и физическата издръжливост. Друг негов далечен роднина е американският и азиатският женшен – елефтерокок (сибирски женшен). Той подобрява физическата издръжливост, концентрацията и паметта дори по-добре от традиционния женшен. Приема се не повече от 60 дни заради опасност от привикване. Друг ценен помощник е ябълковият оцет. Той редуцира мастните клетки и организмът започва да използва мазнините за получаване на енергия. Може да се приготви следната напитка, която се пие сутрин на гладно: 200 мл вода, 2 суп. л. ябълков оцет и 2 лъжици мед.

Резенето е с приятен вкус и аромат, който много напомня на копъра. За да се приготви чай от резене, е необходимо в 200 мл вряща вода да се добавят 1 – 2 ч. л. от ароматната подправка. Приема се 2-3 пъти на ден по една чаена чаша.

Пчелното млечице е природен тоник срещу физическа и умствена умора. Плодовете на гуараната са богати на калций, магнезий, фосфор и калий. Те повишават енергията и подобряват паметта и настроението.

Следвай ме – Здраве

Женшен и гуарана - мощен заряд срещу умората. Следвай ме - Здраве

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles