20.4 C
София
четвъртък, март 28, 2024
spot_img

Жерар Депардийо в ролята на Брежнев в нов филм

Френският актьор, който взе руско гражданство през 2013 година Жерар Депардийо ще се превъплъти в ролята на партийния деец Леонид Брежнев. Актьорът ще влезе в образа на колоритната политическа фигура от миналия век във филма „Пражка пролет“ на хърватския режисьор Лордан Зафранович. Новината оповести продуцентът на лентата Андрей Антонио Лека в ефира на радио Frekvencе 1.

Филмът ще бъде посветен на лидера на обществено-политическите реформи през 1968 г. в бивша Чехословакия Александър Дубчек. Бюджетът на лентата възлиза на повече от 11 млн. долара, като премиерата на „Пражка пролет“ е запланирана за 2022 г.

Биографичният филм трябва да бъде завършен към края на 2012 г., когато се отбелязват 100 години от рождението на Дунчек, а официалната му премиера ще бъде в началото на 2022 г. Бюджетът за проекта е около 10 милиона евро.

„Подписахме споразумение с г-н Депардийо. През септември ще се срещнем с него и неговия екип в Париж и ще обсъдим детайлите на филма. Що се отнася до актьора, който ще изиграе Александър Дубчек, той трябва да бъде изигран от известен в света актьор, но преговорите все още продължават“, казват продуцентите на филма.

По-рано бе съобщено, че Депардийо ще изиграе руския класик Лев Толстой.

Следвай ме – Култура

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles