16.8 C
София
неделя, юни 30, 2024
spot_img

Жълт код за опасно високи температури

Той е обявен за половината страна утре, 19 юни, в следобедните часове да не се излиза, със себе си носете винаги вода, слагайте шапка навън

Жълт код за опасно високи температури е обявен утре в страната, 19 юни. Той се отнася до 14 области. Това съобщиха от Националния институт за метеорология и хидрология (НИМХ).

Те са Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Ловеч, Русе, Разград, Кюстендил, Благоевград, Пловдив, Стара Загора, Хасково и Кърджали.

През нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо. Утре ще бъде слънчево. Ще е почти тихо, в Източна България със слаб източен вятър. Горещо време с максимални температури между 33°С и 38°С, по-ниски по Черноморието, в София – около 33°С.

По Черноморието ще бъде слънчево и ще духа бриз. Максималните температури ще са между 25°С и 30°С. Температурата на морската вода е 23°С-24°С, малко по-ниска на север от н. Калиакра. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще бъде слънчево, след обяд с незначителна купеста облачност. Вятърът ще е слаб, предимно от североизток. Максималната температура на височина 1200 m ще е около 26°С, на 2000 m – около 19°С.

Лекарите припомнят да не се излиза в следобедните часове. Това се отнася особено за възрастните хора. Винаги носете със себе си вода и бъдете с шапка и широки светли дрехи.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles