12.8 C
София
петък, април 19, 2024
spot_img

Забравиха вързана пациентка в скенер цели 6 часа

Близките и болницата подали сигнал за издирване на 70-годишната жена

70-годишна пациентка беше забравена в скенер в общинската болница в Павликени. Жената е изследвана за заболяване на белите дробове и се оказала в скенера в продължение на 6 часа.

Случаят е от 7 октомври.

На пациентката било назначена образна диагностика със скенер за 15.00 часа. Дежурната сестра установила, четя липсва и започнали да я търсят. Проверили районът около болницата, питали и в близките магазини, но от жената нямало и следа.

Лекарите започнали да я издирват, като дори подали сигнал в полицията. Близките на жената също я търсели, след като дъщеря й разбира, че майка й я няма. Търсили я в домовете на приятели, стигнали дори до гробищата. След 18.00 часа дежурната рентгенова лаборантка, повикана по спешност, я открила в апарата. Той не е бил включен и затова жената не била подложена на опасно облъчване, обясни управителката д-р Ренета Кръстева.

„На следващата сутрин поисках писмени обяснения от всички, които са били по график на работа. Виновната рентгенова лаборантка Камелия Кръстева ще бъде наказана със забележка и ще бъде лишена от допълнително материално стимулиране за няколко месеца. Консултирах се с адвокат, ако я уволня, ще ме осъди за обезщетение“, е обяснила още д-р Кръстева пред „24 часа“.

По настояване на роднините в епикризата е записано изрично, че жената напуска болницата, защото е била забравена в скенера, съобщава „Нова телевизия“. Близките на пострадалата имат намерение да съдят болницата.

Следвай ме – Здраве

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles