2.1 C
София
петък, октомври 18, 2024
spot_img

Загина трагично Кирил Маричков

Рок легендата издъхна на място след инцидент при подхлъзване на сцената тази вечер

Загина трагично роклегендата Кирил Маричков. Звеаздата и любимец на няколко поколения българи почина при нелеп инцидент тази вечер в село  Селановци, където е бил заедно с „Фондацията“, за да изнесе концерт.  Маричков е паднал по време на подготовката за събитието. Извикана е линейка, но музикантът е починал по път към болницата в резултат на тежка черепно-мозъчна травма. На 30 октомври той щеше да навърши 80 години. За юбилея е предвиден концерт в зала 1 на НДК. Дали и в какъв формат ще се състои, тепърва ще бъде уточнявано.

Кирил Мареичков е роден на 30 октомври 1944 г., произхожда от авторитетен род. Дядо му, на когото той е кръстен, е завършил в чужбина архитект. Негови са едни от емблематичните сгради в столицата.

Любимецът на няколко поколения започва изявите си в някогашната група „Бандараците“, позната на по-паметниливе от края на 60-те години. Печели обяаче популярност с „Щурците“. Той си спечели заслужено прозвището „Патриархът на българския рок“, тъй като преди 90-це години точно щурецът Маречков беше емблема за тази музика така харесвана от напредничавите хора и толкова оплювана от бившата власт.

Поклон пред паметта му.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles