11.8 C
София
четвъртък, април 25, 2024
spot_img

Задължителен PCR тест за всички пътуващи за Гърция по време на празниците

Гърция въвежда задължителен PCR тест. Важи за влизане в страната от всички страни, независимо дали са ваксинирани или не, мярката е извънредна и е временна. Въвежда се за  предотвратяване и контрол на разпространението на щама Омикрон.

Мярката влиза в сила от 19 декември, неделя от 6 ч. сутринта, като вместо 48 часа тестът трябва да се направи не по-късно от 72 часа преди пътуването.

Колкото повече можем да контролираме и забавяме по-голямото разпространение на щама омикрон, за да спечелим време за увеличаване на имунизационния обхват с бустер дозата. Като се има предвид, че този период ще бъде натоварен от нашите съграждани, които ще се върнат в страната за празниците и гражданите които ще заминат в чужбина и ще се върнат, затова е необходима мярка, която както знаете, се прилага и от други европейски държави, и характерът ще бъде временно въвеждане. Както обясни говорителят на правителството Янис Иконому.Към мярката има изключение за пътниците ,които ще останат в страните за по-малко от 48 часа.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles