8.8 C
София
четвъртък, април 25, 2024
spot_img

Запеканка „Мързеливата жена”

Самото наименование запеканка „Мързеливата жена” говори достатъчно – лесно ястие, което може да се приготви без много шетане в кухнята, за кратко време. 

Който разбира, АВАНТИ избира

За него се ползват полуфабрикати, което не е в ущърб на вкуса му. Предупреждаваме, че то не е за хора на диета, тъй като за приготвянето му е необходимо да купите замразени пелмени от близкия супермаркет.

Като цяло, вкусът му е универсален. За него подхожда както червено, така и бяло вино. Разбира се, любителите на бирата могат да го консумират с нея. За допълнението към вашата трапеза се грижи веригата магазини АВАНТИ. Вижте къде са те – ТУК и ТУК.

Продукти (за 5 порции): замразени пелмени от магазина – 800 г, кромид лук – 2-3 глави, твърдо тип кашкавалено сирене – 100 – 150 г, яйца – 4 броя, майонеза – 250- 300 г, зеленини – на вкус, сол и пипер – на вкус.

Приготвяне: В затоплена форма или тавичка за печене се нареждат пелмените и запърженият лук. Отгоре се налива смес от разбитите със сол яйца и майонеза. Блюдото се обсипва  настърганото твърдо сирене, тип кашкавалено. Пече се. Преди поднасяне се посипва със зеленина на вкус.

Следвай ме – Гурме

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles