-0.2 C
София
петък, април 19, 2024
spot_img

Запеканка от брюкселско зеле със сметана

Запеканката е ястие бързо и всякога вкусно, което не отнема много време на домакинята. То може да бъде предястие и дори основно ястие, когато е солено, но може да бъде и десерт, ако е сладко.

Отлично качество в магазини АВАНТИ. Вижте ТУК къде са те.

„Следвай ме” ще ви даде няколко рецепти и за двата варианта, които няма да оставят безразлични хората на трапезата ви. Започваме със запеканка от брюкселско зеле със сметана. То може да бъде заменено с броколи, като от това вкусът няма да пострада.

Продукти:  брюкселско зеле (броколи) – 500 г, заквасена сметана – 400 – 450 г (1 кофичка), яйца – 2 броя, краве масло – 60-70 г, картофи – 3 броя средно големи, сирене пармеджано или друго твърдо – 125 г, сол – на вкус.

Приготвяне: брюкселското зеле (броколите) се сваряват. Сваряват се и обелените предварително картофи. Разбива се смес от сметаната, яйцата, разтопеното краве масло. Ако е много гъста, може да се добави малко прясно мляко.

Сварените картофи се нарязват на филии и се полагат върху намазненото дъно на тава за печене. Отгоре се нареждат броколите или брюкселското зеле. Залива се със сместа и се поръсва със сиренето пармеджано. Пече се до порозовяване.

Ястието може да се севира и топло, и охладено. Към него идеално подхожда червено или бяло вино, както и бира. Тези напитки можете да немерите на изгодни за вас цени и с отлично качество във веригата магазини „АВАНТИ”.  

Следвай ме – Гурме

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles