19.2 C
София
сряда, април 24, 2024
spot_img

Запеканка с извара и стафиди

Стоки с отлично качество и добри за потребителя цени

Запеканката е ястие, запечено на фурна, в което основните съставки са извара или сметана, в някои случаи и двете, яйца и допълнения.

Това, всъщноста са и базовите продукти от там нататък всичко е във въображението на домакинята, която може да превърне това ястие в предястие, в основно или в десерт. Всичко е въпрос на фантазия и смели кулинарни съчетния.

„Следвай ме” ви представя една базова рецепта, която можете да дооботатите по свое лично виждане. Количествата в нея са съобразени за 12 порции. 

Продукти: извара – 1 кг, яйца – 7 броя, сметана – малко над половин чаша, захар – на вкус, ванилия – на вкус, сол – 1 щипка, стафиди – 200 г, краве масло разтопено – 60 г.

Стафидите могат да бъдат заменени с нарязани на ситно сушени плодове.

Приготвяне: Изварата се разбърква внимателно с яйцата, добавя се солта, захарта, ванилията, маслото и сметаната. Прибавят се стафидите.

Всичко се разбърква добре отново. Получената маса се разстила в тава или форма за печене, която предварително е намазана обилно с масло.

Запеканката се пече при температура 180 градуса до получаване на розова коричка.

Този лек, пухкав и сочен десерт е идеален за кафето и чая, но е и много добро допълнение към ароматния коняк в зимните дни. Всички тези стоки можете да намерите на изгодни за вас цени и отлично качество в магазини АВАНТИ. Вижте ТУК къде се намират те в София и страната.

Следвай ме – Гурме

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles