11.8 C
София
петък, април 19, 2024
spot_img

Започват фолклорни празници в Добринище

Изявите ще бъдат на сцена всяка събота от днес до 7 септември

В Добринище започват празниците „Добринишко лято“, които ще представят творчеството на фолклорни състави от България и чужбина. Това съобщиха от община Банско. Програмата на инициативата ще се провежда от днес до 7 септември от 19.30 часа всяка съботна вечер сцената на площада в Добринище.

Това лято празниците включват 10 концерта на ансамбли от различни фолклорни области на България и чужбина, които ще представят своите програми за жителите и гостите на града.

Идеята възникна преди осем години и вече се превърна в традиция. „Добринишко лято“ се организира под патронажа на кмета на община Банско Георги Икономов и със съдействието на кметство Добринище и читалище „Димитър Благоев – 1925“. Проявите са без възрастови ограничения и дават възможност за изява на всички, обичащи фолклора.

Официалното откриване е от 19.30 часа тази вечер с талантливите изпълнения на Фолклорната група „Десилица“ и гост-изпълнител.

„Десилица“, с ръководител Костадин Галчев, ще представи своя юбилеен концерт – „30 години с песен в сърцето“. Групата съхранява традицията на българската фолклорна песен и нейната уникалност вече дълги години и я предава на млади последователи.

Следвай ме – Култура

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles