15.1 C
София
четвъртък, март 28, 2024
spot_img

Започва кампания #Първа работа

Тя е по програмата „Развитие на човешките ресурси“ и ще се проведе в шест града

Националната кампания #Първа работа ще бъде открита днес, 13 юли, от 18.00 часа в Културния център в Стара Загора, съобщиха от Министерството на труда и социалната политика. Тя се организира от Програма „Развитие на човешките ресурси (2021-2027) към министерството в партньорство с литературния формат „Пощенска кутия за приказки“.

#Първа работа е част от Европейската година на младежта и има за цел да провокира младите хора до 29-годишна възраст да споделят своите очаквания, надежди и предизвикателства, пред които се изправят, по време на професионалната си реализация. Десетки младежи се включиха в литературния конкурс на тема #Първа работа, а най-добрите творби ще бъдат прочетени на сцената от популярни личности от киното, театъра, музиката, журналистиката и спорта.

На сцената в Стара Загора като „посланици“ на Европейската година на младежта ще се включат актьорите Мая Бежанска, Яна Маринова и Стефан А. Щерев, поетите Мария Донева и Йордан Пеев, както и журналистът Камен Алипиев – Кедъра.

На 13 юли от 17.45 часа във фоайето пред Голямата зала в Културен център – Стара Загора ще се проведе кратък брифинг за медиите, на който ще бъдат представени целите на кампанията. В брифинга ще участва заместник-министърът на труда и социалната политика Иван Кръстев.

График на събитията от кампанията #Първа работа

Стара Загора – 13 юли (сряда) от 18:00 часа в Културен център – Стара Загора;

Варна – 23 юли (събота) от 18:00 часа в Градска художествена галерия „Борис Георгиев“

Пловдив – 30 юли (събота) от 19:00 часа в Лятно кино „Орфей“;

Видин – 3 август (сряда) от 18:00 часа в Драматичен театър „Владимир Трендафилов“;

Русе – 5 август (петък) от 18:00 часа в Доходното здание;

Созопол – 12 август (петък) от 20:30 часа в Амфитеатъра;

София – 8 септември (четвъртък) от 18:00 часа в Сити Марк Арт Център.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles