10.2 C
София
събота, април 20, 2024
spot_img

Започва Кубинска танцова панорама в Благоевград

Кубинска музикална танцова панорама „Ecos Company” гастролира в Благоевград. Танцово-музикалният спектакъл ще бъде тази вечер в зала „Пейо Яворов“ от 19.00 часа, съобщиха от общината.

Изпълнителите ще направят публиката съпричастна на танцовата и музикална магия , както и на своеобразния език на ритъма “Ecos”. Той включва елементи традиционни танци, като румба, син, болеро, блус, джаз и фламенко.

Концертът в Благоевград е част от турнето на кубинските изпълнители. То включва концерти още в Македония, Сърбия, Босна и Херцеговина, Черна гора, Албания, България и Гърция.

„Ecos Company” е участник в редица международни културни събития. Панорамата е участвала във “Фестивални храмове” в Абу Даби 2012, “Фестивал на изкуствата” Кувейт 2013, турне – шест месеца в Анталия, Турция 2017 и различни театри в южната ни съседка.

Танцово-музикалният ансамбъл „Ecos Company” е основан в Куба през 1999 г. и е част от танцовия център “Хавана” на Националния съвет по сценични изкуства към Министерството на културата на страната.

 

Следвай ме – Култура

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles