10.2 C
София
петък, април 19, 2024
spot_img

Започна мащабно обучение на Младежкия Червен кръст

Мащабно обучение на над 100 участници от 12 държави със специалната подкрепа на Български младежки червен кръснт започва днес в комплекс „Камчия“ до Варна, съобщиха от червенокръстката организация. Събитието се нарича „Академия за доброволци“ и ще се проведе от 2 до 9 септември. Откриването му е тази вечер от 20.00 часа.

Под мотото „Завръщане в бъдещето“, доброволци и щатни специалисти от 26 областни организации на БЧК ще бъдат обучени по темите „Здравословно хранене и здравословен начин на живот“, „Превенция на зависимости“, „Превенция на сексуално-рисково поведение“, „Социално-помощна дейност“, „Промоция на хуманитарните ценности“, „Лидерство и младежко сътрудничество“. По време на обучението ще бъде формирана и група за разработване на аудио-визуални рекламни продукти за социалните мрежи и електронните медии, подпомагана от представители на Италианския младежки Червен кръст.

За четвърта поредна година, в рамките на „Академия за доброволци“, ще се проведе специализиран курс за лидерство и международно сътрудничество, в което ще участват представители на националните дружества на ЧК/ЧП на Австрия, Германия, Белгия, Швейцария, Холандия, Украйна, Босна и Херцеговина, Италия, Хърватска, Румъния и Македония.

Обучителният екип е в състав Мария Христова – председател на Европейския младежки координационен комитет и Джузепе Касела, делегат на Международната федерация на ЧК/ЧП от Регионален офис за зона „Европа“. Тази година целта на Академията е бъдещото развитие на обучителните теми, на доброволчеството и на мотивацията на доброволците.

На сн.: СОК „Камчия“ край Варна

 

Следвай ме – Общество

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles