10.9 C
София
събота, април 20, 2024
spot_img

 Здравословна салата с авокадо

Този безвкусен самостоятелно плод подпомага метаболизма, а оттам и отслабването, мощен антиоксидант е, подсилва потентността и при двата пола

Авокадото е сравнително нов плод за България. Макар и причислен към плодовете, той няма собствен вкус, но придава невероятни вкусови усещания в съчетание с други продукти. Той е идеален за салати.

АВАНТИ – за ценители

Авокадото има богат витаминен и минерален профил  има невероятно много ползи за сърцето чрез мононенаситени мастни киселини в него. подпомага потентността и при двата пола. Богато на фибри, което позволява по-добрата работа на храносмилателната система, а оттам на метаболизма, което в крайна сметка го прави добър приятел на отслабването.

Консумирането на авокадо може да понижи нивата на холестерол и триглицериди. Мазнините в него помагат за усвояването на хранителните вещества от други храни без от тях да се трупа излишно тегло. Богато е на антиоксиданти, които могат да предпазят очите от заболявания.

Следвай ме“ ви предага лесна, бързо усвоима  и вкусна салата с авокато, която идеално може да се съчетае с продуктите от магазини АВАНТИ (виж ТУК). 

Продукти: (за една голяма порция): салата айсберг или маруля – ½, риба тон от консерва – ½, краставица – 1 малка или ½ голяма, авокадо – 1 малко или ½ голямо, лимонов сок, олио (зехтин или шарлан според вкуса) и сол – на вкус.

Приготвяне: Салатата се измива и нарязва на ситно, краставицата – също, прибавя се рибата от консерва, нарязаното на парченца авокадо. Подправя се с останалите подправки.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles