10.5 C
София
четвъртък, април 25, 2024
spot_img

Зима е: Снегът спира, но идва студ

Днес валежите в почти цялата страна ще спрат. Облачността ще се разкъсва и в повечето райони ще преобладава слънчево време, значителна ще се задържи над по-голямата част от Дунавската равнина, по високите полета на Западна България и крайните югоизточни райони, където на отделни места ще прехвърча сняг. В източната половина от страната северният вятър ще отслабне и ще е до умерен, докато в западната ще е почти тихо. Ще е студено с максимални температури между минус 3 и 2 градуса, в София – около минус 2 градуса. Атмосферното налягане ще продължи да се повишава и ще бъде значително по-високо от средното за месеца.

Жълт код за опасно време е обявен в четири области на страната – Пловдив, Смолян, Кърджали и Хасково. Там се очакват обилни снеговалежи и силен вятър. 

В четвъртък облачността ще намалее, над много райони – до слънчево време. Вятърът ще отслабне, ще се ориентира от запад-северозапад.

В петък вятърът отново ще се усили, в Дунавската равнина и Горнотракийската низина ще е умерен. Облачността ще е променлива, без валежи. Сутрин ще е студено, с минимални температури в отделни райони до минус 10 – минус 12 градуса, а дневните ще се повишат, максималните в петък ще са между 5 и 10 градуса.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles