5.8 C
София
петък, април 19, 2024
spot_img

Зона за спускане с шейни отваря врати на 23 декември на Витоша

Зоната се намира в непосредствена близост над х. Алеко, пътеката е с указателни табели. Самата поляна на границата на гористия пояс е обработена от машини, така че да предлага идеален за спускане с шейни наклон, а на финала завършва с противонаклон за спиране.

Откриването на шейни-зоната съвпада със старта на ски и сноуборд сезона на Витоша – началото ще бъде дадено в петък, на 24 декември с дневно каране, а на 27-и декември ще бъде пуснато и нощното. На място кипи усилена подготовка на трасетата, като в момента времето позволява и снежните оръдия по писта „Лалето“ работят почти непрестанно, за да се осигурят възможно най-добри условия за практикуването на зимни спортове.

Шейни-зоната е част от стремежа на Столична община хората да живеят активно, да спортуват, да се отдават на физически и забавни занимания през зимата, да се наслаждават на емоциите, които предоставя планината. Целта е да се мотивират децата да се запознаят и да заобичат спорта и забавленията чрез незабравимите срещи със зимните дисциплини. „София – европейска столица на спорта“ е подготвила още много снежни празници през зимата, детайлна информация ще намерите в сайта и във фейсбука на инициативата.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles