19 C
София
неделя, септември 8, 2024
spot_img

Издирват жената дала бисквити с канабис на деца

Малчуганите, които бяха приети в Клиниката по токсикология на университетската болница в Плевен ще бъдат изписани до два дни

Полицията издирва и предприе действия за установяване на личността на жена, която е дала бисквити с канабис на майка за децата й. В резултат шестте, от 4 до 14 години, се дрогираха и на 7 юли бяха приети в Клиниката по токсикология на Университетската болница в Плевен. Хоспитализирана е и 23-годишната майка, съобщиха от МВР.

Прокуратурата образува досъдебно производство по случая с мотив престъпление против народното здраве. В хода на рзследването се разпиват всички лица, запознати със случая, кутията с бисквити е приобщена по досъдебното производство, взети са необходимите проби за лабораторна обработка, като предстои назначаване на нужните експертизи. Проверяват се всички възможни версии по какъв начин тази бисквитите са били  придобити, откъде и от кого, както и точно по какъв начин са стигнали до децата.

„Те вече са в по-добро състояние. Само едно е все още нестабилно. Надяваме се до два дни да се оправят и да ги изпишем, каза началникът на Клиниката по токсикология в Плевен доц.Евгения Бързашка. До момента не сме имали подобен случай. Разпространението на такива вещества под формата на храна е много опасно особено за децата“, уточни тя и не изключи хипотезата, че вероятно така е направен опит те да бъдат зарибени.

По предварителна информация жена е дава две кутии с бисквити на майката, срещнала се е с нея, докато обикаляла контейнерите. Каква точно е истината, ще установят разследващите органи.

Лекарите от болницата се обърнаха със съвети към родителите след случая с дрогираните от бисквити шест деца. Ето и какво съветват те:

= Като родители и възрастни, изключително важно е да бъдете бдителни и да гарантирате безопасността на децата. Винаги трябва да наблюдавате  какво ядат и с кого общуват.

= Научете ги да не взимат хранителни продукти и напитки, предлагани от непознати.

= Самите Вие, уверете се, че познавате добре източника на всички закупени или получени хранителни продукти.

= Не приемайте никакви хранителни продукти от непознати или съмнителни източници.

= Информирайте ги, като им напомняте многократно, за опасностите от консумацията на незаконни вещества, като канабис.

= Насърчавайте откритата комуникация между вас и вашите деца, така че те да се чувстват комфортно да споделят своите притеснения или страхове.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles