15.1 C
София
четвъртък, март 28, 2024
spot_img

Изкуственото осветление докарва депресии и мигрена

Климатикът в офиса пренася вируси, прави съня проблемен

Постоянното изкуствено осветление и прегърбената стойка са напълно достатъчни за появата на мигрена. Ситуацията се утежнява и от непрекъснатото звънене на телефони.

При подобен проблем ще помогне масажът в областта на слепоочията. Мигрената може да се лекува и с различни препарати, които се предлагат в аптеките.

Климатикът, колкото и да прави приятна атмосферата в студа отвън, е причина за тежки пневмонии, настинки и алергии, както и за суха и изтощена кожа. Освен това, той е отлично средство за пренасяне на грипните вируси. Има няколко златни правила, които потребителят трябва да спазва, така че уредът да му носи комфорт, а не болести. Рязката смяна на градусите навън и вътре в помещението е стрес за организма. Независимо от минусовите температури, на час и половина – два го спирайте и проветрявайте помещението. Преди началото на всеки сезон сменяйте филтрите на климатика.

Безсънието или сънливостта не са в резултат само на купони, както смятат някои работодатели, а на липсата на свеж въздух и преумора преумора в офиса. Общите зали за работа и често пъти само изкуственото осветление в тях довеждат до депресии и мигрена, а липсата на чист въздух и климатикът нарушават качетвото на съня. Нещо повече, климатикът пренася всякакви вируси.

Човешкият организъм се нуждае средно от 7-8 часа сън. Опитвайте се да си лягате по-рано. Ако това не помага, обърнете внимание на средата, в която спите – хъркането, различни външни шумове може всъщност да са причината за вашия неспокоен и твърде лек сън. В такива случаи е добре да наблегнете на витамините и свежите плодове. Вечерята не бива да е тежка и след 19 часа. Една лека разходка привечер ще доведе по-бързо съня. Ако обаче и тя не помогне, то непременно потърсете лекарска помощ.

Междувременно стана ясно, че калифорнийски учени са създали устройство, което помага да се намали депресията по време на сън. То се прикрепя към челото и чрез много леки електрически импулси стимулира нерва, отговорен за промяната в настроението. Изобретение не използва батерии, а се свързва с мобилния телефон и черпи енергия от него.

Специалистите изследвали група пациенти, които страдали от тежко депресивно състояние. Осем седмици по-късно симптомите на депресия и лошото настроение намалели с близо 50%. Участниците, които страдали от депресия повече от четири месеца, се почувствали по-добре само след две седмици.

Новото устройството по никакъв начин не нарушава спокойния сън, въпреки че някои от участниците в изследването усещат леко изтръпване или гъделичкане, уверяват изобретателите.

Следвай ме – Здраве

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles