8.2 C
София
събота, април 20, 2024
spot_img

Излезе албум „Шлагерите на Европа” в изпълнение на Паскал

Излезе новият албум на попизпълнителя Христо Паскалев-Паскал – „Шлагерите на Европа“.

Проектът е на сдружение „Спектър 21 век“ е посветен на първото Българско председателство на Съвета на Европейския съюз (януари-юни 2018 г.) Той се реализира под мотото: „Да живеем заедно в Европа, значи и да пеем заедно нейните шлагери“ и предвижда, освен създаването на музикалния албум, и провежданет на концерт-спектакли в България и чужбина.

Идеята, заложена в проекта, е народите от страните в Европейския съюз да се сближат чрез езика на езика на шлагерите.

В албума са включени песни от 15 европейски държави: България, Великобритания, Германия, Гърция, Ирландия, Испания, Италия, Полша, Португалия, Румъния, Словакия, Унгария, Франция, Чехия, Швеция. Подборът на повечето от тях е направен със съдействието на посолствата или на културните им институти у нас.

Изпълнителят на песните е Христо Паскалев-Паскал. Той има богат репертоар от над 250 песни на 20 езика. Най-хубавото от тях е събрал в 11 албума, 7 CD и 4 MC. Тойе гастролирал в десетки страни по света, носител е на множество престижни награди, сред които е и получената през 2005 г. от ООН – „Европейски комитет по награди и премии“ специална значка за заслуги в укрепването на дружбата между народите.

Създаването на албума „Шлагерите на Европа“ във времето се съпровожда от поредица концертни изяви из цялата страна. Те показват, че интересът към тази музикална инициатива е голям.

Снимка: Личен архив

 

 

Следвай ме – Култура

 

 

 

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles