12.8 C
София
понеделник, септември 16, 2024
spot_img

Излезе алкохолната проба на машиниста на влака

Готова е пробата за алкохол на машиниста, управлявал катастрофиралия влак на Централна гара – София. Тя е отлицателна. Това съобщи инж. Анатолий Атанасов, директор „Оперативна дейност” в БДЖ.

Инцидентът стана във вторник следобед (виж ТУК).  При удара пострадаха няколко души. Четирима от тях бяха откарани за преглед в „Пирогов”, ИСУЛ и ВМА. Според първоначална информация до сблъсъка се е стигнало, след като на машиниста му прилошало и изгубил контрол върху локомотива.   

„Нямаме информация за пострадали пътници. 8 са били прегледани на място, оказана им е помощ и са освободени да продължат пътуването си. Ранени са били само наши служители – двама от маневрената бригада и една служителка от депо „Надежда”. Те са били транспортирани до болница с леки наранявания, а по-късно са освободени за домашно лечение”, поясни Атанасов, цитиран от NOVA.

Междувременно от „Пирогов“ съобщиха, че нощта е преминала спокойно за пациента, който беше приет там след инцидента. Мъжът е в стабилно състояние.

В Спешното отделение на университетската болница бяха транспортирани трима от пострадалите. Те преминаха подробни прегледи и изследвания. Една жена и един млад мъж бяха освободени, а друг мъж остана в лечебното заведение. Медицински екипи са прегледали на място и други осем човека, които не са били хоспитализирани, тъй като състоянието им не го е налагало.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles