10.2 C
София
петък, март 29, 2024
spot_img

Измерват безплатно кръвната захар във ВМА

 

Безплатно измерване на кръвната захар ще има във Военно-медицинска академия на 26 март от 10.00 до 13.00 часа във фоайето на поликлиниката на ВМА. Измерването ще правят  специалисти от Клиника по ендокринология и болести на обмяната. Всеки желаещ да получи консултация, може да го направи без предварително записване.

Това е поредната инициатива на ендокринолозите от ВМА с цел превенция и ранно откриване на социално значимото заболяване.

Кампанията на е насочена именно към хора, които не предполагат, че имат захарен диабет. Според Националната асоциация на децата и младите хора с диабет българите с диабет са над 460 000, а други 200 000 не знаят, че са болни.

Ранните стъпки в борбата с диабета могат да бъдат решаващи и да предотвраят развитието на болестта, въпреки че много хора не вярват в промяната на начина на живот като път към доброто здраве, категорична е проф. Ивона Даскалова – ръководител на Клиниката по ендокринология и болести на обмяната и председател на Българската диабетна асоциация.

 

 

Следвай ме –Здраве

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles