11.8 C
София
петък, април 19, 2024
spot_img

Изпитанието вратовръзка, как се носи?

Мъжката вратовръзка е аксесоар, част от мъжкото облекло. Тя подчертава стила на мъжа, който я носи. Дори да сте със скъп костюм и шикарни обувки, ако тя не е подбрана подходящо и дължината й е извън нормите, разваля целия вид.

Върхът на вратовръзката ви може да докосне върха на катарамата на колана ви, но никога не трябва да слиза по-надолу или да се качва нагоре.

И няма друга истина! Освен това, ако носите вратовръзката си с правилната дължина, тесният край ще е достатъчно дълъг, за да се прибере в джобчето отзад.

За повечето мъже самото правене на възела  изпитание. Впрочем, съществуват над 80 начина на връзване. Ние обаче ще ви покажем най-лесният, който се смята и за класически. Някои хора са привърженици на двоен възел, но ние ще покажем по-лесния за изпълнение начин и в същото време красив.

Как да вържем вратовръзката?

Прехвърлете вратовръзката около шията си, като десният край, който е и по-тесният от двата, е по-къс от втория (както се вижда на стъпка 1 от изображението по-долу).

Хванете по-дългата и широка част и я омотайте веднъж около по-съкратения край, както е показано на стъпка 2 от изображението.

Направете още половин оборот по същия начин и прехвърлете през образувалата се вече примка (стъпка 3).

След като краят вече е преминал през примката, трябва да го промушите през образувалия се хлабав все още възел, както е показано на вариант 5 от изображението по-долу.

Възелът е завършен (фиг. 5) и само го затегнете.

Виждате вече готовия резултат. Сега само наместете правилно и готово.

Коя е стилната дължина?

Стилната и подходяща дължина на вратовръзката е  върхът й да достига до колана на панталоните. Нито по-късо и нито по-дълго е добър вариант. Тоест, приетите норми за дължина са от 125 см. до 145 см. Знайте, че не е ли подбрана тя правилно, внася изключителен дисбаланс в цялото облекло и разваля хармонията между отделните му елементи.

Кои са подходящите цветове?

Смелите съчетания издават свобода на духа. Когато обаче иде реч за вратовръзи, по-добре не я демонстрирайте. Има закономерности, които са приети за норми и не бива да ги преминавате, за да изглеждаме добре. Това е например правилото, че мъжката вратовръзката не трябва да е в един цветови тон със сакото или ризата. Тя винаги се отличава. Подходящо  между трите, например, е съчетанието с червено, бяло и черно. В случай, че дрескодът изисква строга елегантност, не прибягвайте към искрящо контрастни акценти, като розово, светло-оранжево, жълто и т.н. Те не се вписват в подобно изискване. Заложете на по-тъмните нюанси. Препоръчителни са за специални събития, бизнес срещи, конференции.

В случай, че няма изискване към облеклото, използвайте и по-горе изброените цветове. Можете да ги употребявате в ресторанта, ако ще Ви дават по телевизията или ще ходите на сватба, годеж, кръщенета или да посрещате Коледа и Нова година с роднини.

Следвай ме – Стил

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles