18.8 C
София
сряда, април 24, 2024
spot_img

Изплащат пенсиите и добавките от 7 до 20 декември

Удостоверения за рехабилитация и профилактика ще се издават до 20-ти този месец, съобщават от НОИ

Пенсиите и добавките от 70 лева ще се изплащат чрез пощенските станции между 7 и 20 декември, съобщиха от Националния осигурителен институт (НОИ).  То ще става по график, който ще бъде обявен във всяка една от тях. Преводите на сумите за декемврийските пенсии по сметките на пенсионерите, които получават парите си по банков път, ще бъдат извършени на 7 декември.

Във връзка с предстоящите коледни празници с тези пенсии всички пенсионери ще получат допълнително по 70 лева , независимо от размера на получаваната от тях пенсия, съобщиха още от НОИ. За тях са осигурени 142 380 000 лева за сметка на преструктуриране на разходите и/или трансферите по централния бюджет за 2022 година.

Графикът за всички видове плащания, извършвани от Националния осигурителен институт към осигурените лица и пенсионерите, се актуализира всеки месец и е достъпен през интернет страницата на института, рубрика „Календар на плащанията“ (ТУК).

Удостоверения за ползване на парична помощ за профилактика и рехабилитация ще се издават до 20 декември, съобщиха още от НОИ.

Териториалните поделения на Националния осигурителен институт ще издават удостоверения за профилактика и рехабилитация до 20 декември 2022 г. включително. Последната дата, на която правоимащите лица могат да постъпват в изпълнителите на дейността по профилактика и рехабилитация, е 21 декември 2022 г. Действията за прекратяване на програмата за профилактика и рехабилитация за тази година са необходими, тъй като договорите, сключени с изпълнителите на дейността по профилактика и рехабилитация, са със срок 31.12.2022 г.

През тази година програмата стартира на 1 април. Издадените удостоверения за ползване на парична помощ за профилактика и рехабилитация към момента са 42 145.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles