10 C
София
вторник, април 23, 2024
spot_img

Изпратиха дебела котка на фитнес

Сложиха я на диета, животинчето тежи 11 кг

Записахадебела котка на фитнес, сложиха я на диета. Животинката тежи 11 кг и въпреки усилията на ветеринарните лекари да я накарат да се пораздвижи, тя не се предава и едва едва пристъпя с едно краче върху тренировъчния уред. Той представлява движеща се плоскост във ваничка с вода. Това съобщава БТА, позовавайки се на Си Ен Ен.

Видеото как котката Синдърблок „бяга“, седейки край тренировъчния уред и мяукайки разтревожено, е гледано повече от 2,2 милиона пъти в социалните мрежи.

Ветеринарната болница, която се грижи за Синдърблок, след като собственичката й се отказала от нея, е качила клипчето с тренировката във Фейсбук с надеждата то да накара всички, които отгледат домашни любимци, да не им позволяват да напълнеят. Във видеото дебелата сива късокосместа котка движи мързеливо само едната си лапичка на бягаща подводна пътечка и жално мяука.

„Всички сме сме като нея“, пише един от гледалите клипчето.

„Кой от нас не е плакал на бягаща пътека“, отбеляза друг.

„Мисля, че тя се хареса много, защото хората се отъждествяват с нея“, заявява д-р Брита Кифни от ветеринарната болница „Нортшоър“ в Белингам.

Собственичката на 8-годишната Синдърблок я завела в болницата за евтаназия, защото повече не можела да се грижи за нея. Самата тя била болна, а трябвало да гледа и страдащия си от деменция баща. Директорката я помолила да я остави жива и тя да се грижи за нея. Тя била много щастлива.

Синдърблок надебеляла толкова, защото бащата в семейството я прехранвал.

Почти 60% от домашните котки са или с наднормено тегло, или със затлъстяване. Много хора дори не си дават сметка, че те са с допълнителни килограми.

Следвай ме – Хоби

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles