10.2 C
София
четвъртък, април 25, 2024
spot_img

Изчистване на токсините след празничните преяждания

Отрупаните трапези и празничната обстановка по Коледа, Нова година и съпътстващите именни дни изкушават с обилни хранения и прехванвания повече, отколкото е необходимо на организма ни. Като към тях се прибави и повечкото алкохол, пределно ясно е, че в органите и системите ни се задържат количества токсини, от които следва час по-скоро да се освободим. Това е съветът и на диетолозите, и на токсиколозите.

Ако сте се поотпуснали на трапезата, добре да заложите основно плодове и салати. Това ще помогне да се справите с тежестта и да си върнете добрата форма.

Има няколко варианта: да минете само на плодове, като приемате един вид плод на прием през два часа, или само на сокове, като редувате зеленчукови и плодови през два часа. Можете също така през целия ден да бъдете на сокове и плодове, а за вечеря да похапнете салата и зеленчуци. Пийте повече вода преди или поне два часа след хранене.

Пречистването ще бъде максимално ефективно ако за определен период от време се ограничите от месните продукти. Този период може да бъде 1 седмица, 1 месец или повече. Вслушайте се в нуждите на тялото си. Животинските протеини са нужни на организма ни, но по време на пречистването може да ги ограничим. Също така всеки ден или през ден може да правите интензивни кардио-тренировки, с които ще изгаряте мазнини и ще детоксикирате тялото си чрез активните изпотявания.

Следвай ме – Стил / Здраве

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles