10.2 C
София
четвъртък, април 25, 2024
spot_img

Истинското вино удължава младостта

Напитката спира развитието на някои ракови заболявания 

Качествени стоки на отлични за вас цени можете да намерите в магазини АВАНТИ

Истинското вино, без примеси, е мощен антиоксидант и удължава младостта. Затова то е ценено от незапомнени времена.

Към днешно време тази напитка се явява традиционна за повечето европейски страни, но в далечното минало е използвана дори за целебно средство. Още Хипократ я е използвал за лечението на своите пациенти. Знаменитият пълководец Юлий Цезар давал регулярно порции вино на войниците си като средство срещу стомашно-чревни заболявания, а също и за повдигане на бойния дух. В съвременното общество съществува терминът „винотерапия”, което потвърждава ценността на тази напитка за поддържане на здравето.

То е ценно и здравословно, когато е натурално.  Магазини АВАНТИ предлагат качествена стока, подходяща за вашия вкус и джоб. Да приемем, че то е точно такова и се ползва в допустими дози. Ето и неговите ползи за човешкото здраве.

Червеното вино подобрява настроението, тонизира и подпомага удължаването на младостта. То се препоръчва горещо с черен пипер при простуди, главоболие, мигрена или ниско артериално налягане.

Танинът в тази напитка поддържа еластичостта на кръвоносните съдове, което на свой ред снижава риска от съречно-съдови заболявания. Съдържащият се в нея ресвератрол оказва противоподпухващо и противовъзпалително действие. При спазване на здравословен начин на живот, в малки количества, напитката оказва помощ в леченето на ракови заболявания.

Витамините, макро- и микроелементите, съдържащи се в натуралното червено вино повишават съпротивителните сили на организма към различни вирусни заболявания през есента и зимата, възстановяват силите след тежки заболявания и подпомагат преборването на стреса.

Когато рибните блюда се консумират с хубаво вино, то помага на организма да усвои така полезните омега-3 киселини.

Червеното сухо вино намалява нивото на глюкоза и лошия холестерол в кръвта, подобрява кръвоснабдяването на кожата на лицето, от което тя става по-свежа, предпазва бъбреците от заболявания. Разбира се, консумацията трябва да е в умерени норми. Зъболекарите твърдят, че по една чашка дневно подобрява нивото на слизестият пласт в устната кухина.

Установено е, че качественото вино подобрява емоционалното състояние и съня, прогонва депресивните състояния и избавя от постменструалния синдром.

Различно компреси с напитката подобряват еластичността и здравето на кожата.

Хубавото червено вино е идеална превенция за сърдечната дейност на мъжете. Освен това, то повишава и сексуалната активност.

Всички тези качества на напитката на боговете се проявяват в нормалната количествена употреба.

Качествени стоки можете да намерите в магазини АВАНТИ. Адресите на магазини АВАНТИ в София и другите градове на станата можете да видите ТУК.

Следвай ме – Здраве

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles