12 C
София
четвъртък, април 18, 2024
spot_img

Иън Маккелън, който игра Гандалф се ваксинира

Звездата от „Властелинът на пръстените” сподели снимка от ваксинацията си във ФБ

Сър Иън Маккелън, който се превъплъти в ролята на Гандалф във „Властелина на пръстените” се ваксинира срещу COVID-19. Това съобщи самият той в социалните мрежи, а моментът на инжектирането в болницата е дори запечатан на снимка. Новината съобщха и световните агенции. Актьорът е на 81 години.

Сър Иън Маккелън

„Днес е специален ден. Всеки, който е живял толкова дълго, колкото мен, е жив, защото не е пропускал имунизации. Възприемането сред по-възрастното поколение ще бъде 100% – би трябвало да бъде – защото предприемате тази крачка не само за себе си, но и за хората, с които сте близки. Така правите своя принос за обществото“, написа звездата от „Властелинът на пръстените“ във Фейсбук. След десетина дни ще му бъде поставена и втората доза от ваксината, която е двуфазна. Самият Маккелън сподели, че се чувства в еуфория, след като е взел решението да си я постави. Той призова всеки да изрази благодарността си към здравните работници, които са работили денонощно, за да подсигурят безопасността на населението.

„Няма никакво съмнение, че бих препоръчал ваксината на всеки. Днес се чувствам късметлия“, заключи още Маккелън.

Британската здравна служба, която отговаря за програмата за масово ваксиниране срещу коронавируса във Великобритания, публикува няколко снимки на актьора, който дава окуражителен знак с ръце, докато му поставят ваксината.

Близо 140 000 души във Великобритания вече са получили първа доза от ваксината от началото на кампанията на 8 декември. Хората на възраст над 80 години са в най-приоритетната група за имунизация. Маккелън, който е звезда на британската сцена и на екрана от 60-те години на миналия век, се сдоби с нова световна популярност и сред по-младите поколения в началото на века, след като се превъплъти в ролята на Гандалф в екранизацията на романите на Толкин под режисурата на Питър Джаксън.

Следвай ме – Хоби / Шоу

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles