19.2 C
София
сряда, април 24, 2024
spot_img

    Кавърма с пилешко

Леко и ароматно блюдо с богат набор от здравословни зеленчуци

Кавърмата е едно блюдата, залегнало широко в кухнята на балканските народи. Тя може да бъде приготвена с всякакъв вид месо, но с пилешко е неповторима. Леката текстура и вкус точно на пилешкото, съчетани с изобилието на зеленчуци създава чувство за ситост и едновременно с това за лекота.

АВАНТИ – магазини за ценители и познавачи

За приготвянето на кавърма начините са много. Класическият обаче е базов, от там нататък следва интерпретации според уменията на домакинята и вкуса на хората вкъщи. С кавърмата идеално върви чаша бяло вино или бира. Всичко необходимо за доброто настроение на вашата трапеза можете да намерите в магазини АВАНТИ (ТУК).

Продукти: пилешко месо филе или от бутче – 500 – 700 г, гъби – 250 – 300 г, кромид лук – 2- 3 глави, чушки зелени или червени – 2-3 броя, домати – 3 броя нарязани или 400 г от консерва, моркови – 3 броя, пресен магданоз – 1 връзка,  черен пипер – на вкус, сол – на вкус, олио – 3-4 супери лъжици.

Приготвяне: Месото се нарязва на парчета – кубчета. На филийки се нарязват чушките, гъбите, морковите. Зеленчуците се задушават в дълбок тиган, като лукът се поставя накрая. В друг тиган се задушава месото почти до готовност. Към него се прибавят доматите. След около 5-10 минути се маха от огъня. Към него се прибавят зеленчуците. Прибавя се солта и черният пипер. Оставя се да къкри на слаб огън около 15-20 минути или се запича в тава. След готовност се поръсва със ситно нарязан пресен магданоз.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles