18.1 C
София
петък, март 29, 2024
spot_img

Как да приемаме правилно пчелния прашец?

Пчелният прашец е незаменин здравословен компонент в храненето. Той е богат на витамини, минерали и, на практика, съдържа всички вещества, необходими на човешкия организъм. За ползите от него вижте ТУК.

Този естествен пчелен продукт може да се приема под различни форми, включително и от него да се приготвя вкусна и здравословна закуска.

Пчелен прашец с банани

Продукти: прясно мляко – 1 чаша (може да бъде заменено с кокосово или бадемово), банан – от ½ до 1 брой, боровинки (може и замразени) – 1 чаша, пчелен прашец – 1 супена лъжица, кокосово масло – 1 супена лъжица (може и без него), кисело мляко – ½ чаша, ленено семе – 1 супена лъжица.

Πpигoтвянe: Всички съставки се смилат в блендера.

С кисело мляко

Най-лесният начин за консумация на пчелния прашец е с кисело мляко. Една супена лъжица от него се слага в купичка кисело мляко, разбърква се, престоява една нощ. На сутринта се разбърква отново и се консумира. Можете да добавите ядки, плодове и семена.

Други начини за консумация

Няколко зрънца пчелен прашец се държат известно време под езика докато се разтворят, след това се изпива чаша вода.

Добавете около 20 г прашец към 100 г мед. Бъркайте до разтварянето на прашеца. Консумира се по на гладно по една – две чаени лъжички всеки ден.

Пчелен прашец може да бъде добавен към смути или върху филийка, намазана с мед.

Следвай ме – Здраве

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles