7.1 C
София
вторник, март 19, 2024
spot_img

Как да се избавим от драскотините по очилата?

Хубавите очила са скъпи. Често пъти на стъклата им се появяват малки драскотини, петна и грапавини. Ако те са доволно малки, не се налага непременно да си купуване нови очила или да сменяте стъклата – неголемите недостатъци могат да се отстранят лесно в домашни условия.

За това са достатъчни средствата, които всякога имаме под ръка.

Сода

Драскотините по очилата могат да се премахнат с помощта на сода. Смесва  се сода с малко вода и се втрива прецизно в стъклата с кръгови движения. След това се измиява обилно с вода.

Детски шампоан

Дребните драскотини от стъклата на очилата изчезват, ако бъдат натъркани с детски шампоан. Той убира всяка неравност. След това ги изтрийте с микрофибърна кърпичка или специална тъкан за компютърен екран.

Оцет

Добър е ефектът и на паста, приготвена от сода и бял оцет. Тя буквално полира грапавините.

Препарат за съдове

Препаратите за съдове и миенето на стъкло са идеални за почивстването на стъклата. С тях могат да бъдат премахнати петна и захабени участъци. След това очилата изглеждат като нови.

Спирт

Ако имате вкъщи медицински спирт, също можете да го използвате за почиването им. Можете да го смесите със сода бикарбонат, а след това да измиете стъклата на очилата с вода и да ги подсушите с микрофибърна кърпичка.

Паста за зъби

Пастата за зъби е прекрасно средство за полироването им. Нанесете я върху проблемния участък с платнен пампон с кръгови движение, като преди това разредите пастата в хладка вода. Ако драскотината е по-дълбока, ще се наложи да повторите процедурата няколко пъти.

 

Следвай ме – Стил

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles