18.1 C
София
петък, март 29, 2024
spot_img

Как да се отървем от брадавиците?

За разлика от мазолите, които се причиняват от неудобни обувки, брадавиците имат произход, свързан със здравето на човека. Те се причиняват от човешкия папиломен вирус (HPV). Това е група от близо 200 вида вируси, сред които е и този, който довежда до развитието на рак на маточната шийка. В случая обаче, неговият „събрат”, виновник за брадавиците, не може да видоизмени клетките до ракови. Просто, те са само от една и съща група. Има и една особеност, че брадавиците могат да бъдат заразни. Те могат да се появят във всяка част на тялото, засягат не само възрастни, но и подрастващи. Затова побързайте да ги лекувате. Традиционната терапия в медицински условия е т. нар. горене с течен азот или с киселина. Те се премахват още оперативно, а в последните години и чрез процедура с лазер.

Народната медицина също има отговор за тях.

Алое вера едно от  най-ефикасните средства срещу тези образувания. Обелете и нарежете напречно лист от растението. Сложете го да престои поне два часа върху брадавицата. След неколкократно повтаряне на процедурата, тя пада.

Чесънът е растение със силно противомикробно и противовирусно действие. Не случайно в Средновековието по време на чумна или холерна епидемия не само простолюдието, но и благородниците са носели около врата си „гердани” от скилидки чесън. Смелете една скилидка и наложете кашата върху брадавицата, прикрепете я с лейкопласт, отгоре сложете чорап. Спете с такъв компрес няколко нощи, докато образуванието се премахне.

Ябълковият оцет също помага, но ако е истински. Преди да пристъпите към терапия с него се уверете, че не е менте от магазина. Най-добре е да използване ябълков оцет собствено производство или направен от ваш познат. В продължение на няколко вечери си лягайте с тампон, напоен в течността и прикрепен към брадавицата, докато тя постепенно се отлепи и падне.

 

 

 

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles