13.8 C
София
събота, април 20, 2024
spot_img

Как котките показват любовта си към нас? (ВИДЕО)

Котките съжителстват с човека от хилядолетия. Но, тъй като те са опитомени по-късно, се държат и значително по-независимо, демонстрират свободолюбие. Затова и мнозинасчитат, че те са своенравни и не умеят да показва своята любов към човека. Някои  дори ги смятат за равнодушни и безразлични. Хората, които имат у дома котка обаче знаят, че представителите на този животински вид, както и кучетата, са способни да обичат и дори да показват своята любов. Просто, начинът, по който го правят е по-различен и понякога те остават неразбрани.

Когато котката ви бута с муцунка, значи ви обича много. Този жест е равен на човешката целувка. Някои дори ближат стопаните си така, както го правят кучетата. Ако наблюдавате лъвовете в тяхната естествена среда, ще забележите, че членовете на прайда често отъркват чело един о друг. Работата е там, че жлезите на котките са по цялото им тяло и отъркването е начин да маркират сродните със своя мирис, а това укрепва връзката на прайда. Така е и с котката, тя ви е приела и много държи на вас.

Мачка ли ви с лапички, това е повече от масаж. Тези движения са спомен за първите дни от нейния живот. С такива нежни движения котето масажира майчината гръд, за да стигне до скъпоценното мляко. Понякога тези движения могат да бъдат доста енергични и да причинят неудобство, но всъщност трябва да се чувствате поласкани, защото чрез тях мацуранката ви приема за най-близкото същество, каквото е майката.

Подаръкът е винаги подарък, колкото и странно да изглежда. Някои писани могат да ви донесат някоя от играчките си, но други да поставят до възглавницата ви уловена истинска мишка или гущер. Не им се карайте, това е израз на безрезервна обич в името на която котараната жертва своята плячка и ви я дарява.

Ако котката ви гледа продължително време втренчено смятайте, че ви е целунала. Такъв поглед означава доверие и спокойствие.

Ако тя  ви показва коремчето си, това означава, че ви вярва.

Движенията на опашката казват много. Тя е основен елемент в общуването. Ако е свалена, значи животното е спокойно и непринудено.

Котката ви хапе, защото ви обича. Така тя проявява своята любов и доверие. Кожата на котките е много здрава. Затова, когато се хапят една друга те не си нанасят травми. Понякога заиграването й така я завладява, че тя забравя, че не сте от нейния вид и може да впие зъбки малко по-болезнено за вас.

Ако вашата котка се търка в краката ви, то тя маркира своята територия. В случая вас. Мъркането и притварянето на клепачите изразяват благополучие и благодарност. Когато тя ви следва по петите, ви обича.

Но ако вашата котка не го прави, не мислете, че тя не ви обича. Вероятно има по-независим характер. Наблюдавайте я. Със сигурност ще ви покаже своята любов по друг начин.

Следвай ме – Хоби

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles