10.2 C
София
петък, март 29, 2024
spot_img

Как хитрушата превръща съпруга си в мъж мечта

Хитрата жена може да направи от съпруга си мъж мечта. Мъдрите дами не му повишават тон, особено пред хората, не вдигат скандали, не мрънкат и не повтарят едно и също нещо.

Това съвсем не означава, че те са „момичето за всичко” в семейството. Напротив, те имат своите хватки, с които со кроце, со благо, успяват да постигнат това, което е необходимо за доброто съжителство у дома, и дори да получат всичко, дори да бъдат задоволени и най-ексцентричните им капризи. Всичко това обаче, се постига с време. Въоръжите ли се с търпение на първо време, впоследствие ще бъдете най-щастливата съпруга на света.

Най-напред се отнасяйте със съпруга си така, както искате да се отнася той с вас, съветва психологът и семеен консултант Екатерина Фадеева. За да е той ласкав, не забравяйте и вие да сте нежна и внимателна, колкото и да сте уморена след работа. Достатъчно е да го целунете, щом се приберете и да го попитате как е минал деня, та дори и да не го слушате, но само да дадете вид, че го правите. Така той ще е сигурен, че е от особено значение за вас и ще спечелите доверието му. Постигнали това веднъж, нататък нещата са по-лесни, но стига да не крещите. Някои жени имат изнесен глас и при силни емоции, дори положителни, излиза, че се карат. Затова, старайте се всякога да разговаряте с покойно. Усети ли крещящ тон, у мъжа се задейства защитен механизъм, който го кара да ви се съпротивява, дори ако започнете веднага след това да го хвалите.

Ако искате да покажете на съпруга си, че ви е обидил, не му се цупете, не повишавайте глас. В такава ситуация мълчанието е най-ефикасно. То му дава врем да помисли, да си признае вината, да съжали и да поиска извинение.

Не го хокайте за неговото хоби. Вие имате своите увлечения по тоалетите, гримовете, бъбренето с фризьорката, а той може да избира само между събирането на марки или ровенето в двигателя на автомобила, та дори и на колата всичко да й е наред.

Поощрявайте доброто в него, игнорирайте лошото. Пред чужди хора всякога го хвалете. Никога не споменавайте са домакинските му задължения през неговите приятели.

Строгият поглед и сърдитото изражение на лицето се приемат от него като лична нападка, като обвинение в нещо неизказано. Дори да сте много уморена след работа, старайте се да се усмихнете при влизането вкъщи или да не изглеждате намръщена. Дори, когато му разказвате за неприятностите в службата, не правете трагична и разстроена физиономия. Можете обаче всякога да си придадете беззащитно изражение – мъжете обичат това, тъй като в тях заработва инстинктът на покровителя.

Пред публика всякога демонстрирайте въодушевление от семейния живот, разбирателството вкъщи и добрите неща, които вършите заедно. Това дава на съпруга ви самочувствие и го провокира да свърши нещо добро за домакинството, за семейството. След такъв момент можете да го накарате не само да изхвърли боклука, но и да започне така отлагания ремонт.

Не демонстрирайте, че искате да доминирате, можете да сте доминантата в семейната клетка, но не показно. Конкурентният си характер изразявайте в офиса, но не и у дома, за да не развалите семейството си.

Когато имате да си изясните някакъв проблем, изберете подходящо време и място, не се поддавайте на емоциите. Ако мъжът ви има проблеми в работата или е уморен, отложете разговора за подходящ момент. Никога не се изяснявайте на публично място и пред чужди уши, още повече, ако това са ушите на вашата или на неговата майка.

Тези съвети на Екатерина Фадеева не се усвояват за един ден, нито за една седмица или месец. За семейното щастие трябва да се работи всеки ден, всякога с търпение. Вие го можете, опитайте и ще се убедите, че можете да имате щастливо семейство и да сте уважаваната жена, която умее да постигне всичко.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles